dimarts, 19 d’abril del 2016

Sortida per treballar les emocions

Vam anar a La Granja de Santa Maria de Palautordera. Aquesta sortida l'hem fet tot el cicle d'Educació Infantil, i l'emmarquem dins del projecte d'educació emocional.

La jornada va començar amb un seguit de jocs i circuits de psicomotricitat, gràcies als quals els nens i nenes van poder superar els seus límits i pors, tot agafant confiança en ells mateixos. Després, ens vam endinsar al bosc i, llavors, hi vam conèixer una fada que ens va explicar que converteix la por en coses bones!: vam posar la por dels fantasmes, les bruixes, la foscor... a dins l'olla i la va convertir en xocolata màgica. Ens va dir que per fer bé la màgia necessitàvem 4 ingredients: el cor de l'amor (per fer les coses amb amor, carícies, petons...), l'ou de la imaginació (perquè converteix tot l'impossible en possible: us imagineu que estem en un prat de llaminadures?), les plomes de l'empatia (ens ajuden a posar-nos al lloc dels altres) i, finalment, la pols màgica de la confiança, que ens diu: SÍ, HO PUC FER!!

Per acabar, vam fer màgia tots plegats i ens vam emportar una pedra amb poders per fer passar les pors. Molt important!: la pedra es carrega a les nits de lluna plena i la podem deixar als nostres germans, germanes, avis, àvies... i a tots aquells qui ens estimem per tal que allunyin tots els seus malsons.